#

Gündem

Ayasofya’da 350 bin kişiyle Cuma Namazı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde 86 yıl sonra ilk cuma namazı caminin içi ve çevresini dolduran binlerce vatandaşın katılımıyla kılındı.

Ayasofya’da tarihi gün… 86 yıl sonra ilk namaz kılındı.

86 yıl sonra kılınan ilk namaz öncesi 4 minareden 4 müezzin tarafından öğle ezanı okundu.

Minarelerden yükselen selaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatiha Suresi’ni ve Bakara Suresi’nin ilk 5 ayetini okudu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde, 86 yıl sonra cuma namazını kılmak ve tarihi ana tanıklık etmek için çeşitli illerden İstanbul’a gelen çok sayıda vatandaş da alanın dolması nedeniyle cuma namazını Yenikapı etkinlik alanında kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin açılışı) 350 bin kişi bugün cuma namazına iştirak etmiş.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bundan sonra içeride ve dışarıda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yapacağı restorasyon çalışmaları var. Bu restorasyon çalışmalarıyla beraber Ayasofyamızı inşallah çok daha farklı, çok daha anlamlı bir yapıya kavuşturmuş olacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Artık burası aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu. Şimdi ilanihaye inşallah cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi) Tüm insanlığın bir kültür mirası olarak her dinden insanların gelip gezebileceği bir yer.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cuma namazından sonra Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesini ziyaret etti.

Ayasofya’da ‘Kılıç’ geleneğiyle Cuma hutbesi