#

Bursa

Ayça Azak Gündüz Bakımevi’nin temeli atıldı

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından, Hamitler Mahallesi’ne ‘Ayça Azak Gündüz Bakımevi’ temel atma töreni düzenlendi.

Osmangazi Belediyesi tarafından, Hamitler Mahallesi’ne kazandırılması planlanan, ‘Ayça Azak Gündüz Bakımevi’ temel töreni gerçekleştirildi.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Merhum Ayça Azak’ın babası Metin Azak, bu proje hakkında Erkan Aydın ile konuştuklarında Gündüz Bakım Evi ve kreşi yeni okul dönemine yetiştirmek üzere çalışmaları başlattıklarını belirtti.

“HAFTAYA DA HALK LOKANTALARIMIZIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Ayça Azak Gündüz Bakımevi’nin açılması için katkı veren Azak ailesine teşekkürlerini iletti. Temel atma töreninin neredeyse inşaatının yarısının bittiğini belirten Aydın, “İnşallah Ayça kızımızın ismi burada yaşayacak. Hayırsever annesi ve babası onu ölümsüzleştirdiler, kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün mazbata alışımızın 55. günü. 48. gününde Çirişhane’de ilk temeli attık. Bugün 2. temeli atıyoruz. Bir dahaki hafta Halk Lokantaları’nın açılışını yapacağız. Kadınlara jimnastik merkezi açılışı yapacağız. Kreşlerimizin temel atma törenlerini atacağız. Bağlarbaşı’ndaki kız öğrenci yurdumuzun temelini atacağız. Seçimden önce sözünü verdiğimiz gibi icraatlerimizi gerçekleştireceğiz ve sizlerin katkılarıyla projelerimizi hayata kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ NASIL BİR AİLEDE DOĞMUŞ OLURSA OLSUN HER FIRSATTAN EŞİT BİR ŞEKİLDE YARARLANSIN İSTİYORUZ”

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “İstiyoruz ki her çocuk nasıl bir ailede doğmuş olursa olsun her imkandan faydalansın, eşit fırsatlara sahip olsun. Erkan Aydın Başkanımız’ın çalışmalarını takip ediyoruz. Dezavantajlı gruplarımıza imkanlar sunmaya gayret ediyorlar” diyerek Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

“ERKAN AYDIN’I BAŞKANLIĞININ 2. AYINDA BU KADAR HIZLI AKSİYON ALDIĞI İÇİN TEBRİK EDİYORUM”

Yerel Yönetimlerden ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “Buradaki yaşayan çocuklarımızın eğitilmesi çok önemli. Burada hem gündüz bakım evi hem de kreşle birlikte çocuklarımız yeni dünyada nitelikli eğitimlerinden faydalanacaklar. Hayırsever Azak Ailesi tarafından yapılan bağıştan dolayı da teşekkürlerimi iletiyorum. Osmangazi Belediye Başkanımızın 7 tane kreşi daha sunması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlamasının son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanlığının 2. ayında çok hızlı bir aksiyon aldığını düşünüyorum. Bizim anlayışımızın tam da istediği belediye yönetimi bu” diyerek konuşmasını sonlandırdı.