#

Bursa

Ayçekirdeği çiftçinin yüzünü güldürdü

Ayçekirdeği çiftçinin yüzünü güldürdü

Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile birlikte ayçekirdeği hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti. Rekoltenin ve verimin iyi olduğunu kaydeden üreticilere, Başkan Taban da hasadın hayırlı olması dileklerini iletti.

Ayçekirdeği çiftçinin yüzünü güldürdü

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile birlikte Hamzabey kırsal mahallesinde ayçekirdeği hasadı yapan üreticilerle buluştu. Tarlada hasadı yapılıp kurutulan ayçekirdekleri başında rekolte ve verime ilişkin bilgiler alan Başkan Taban, çiftçinin bu yıl hem meyvede hem de diğer ürünlerde güzel verim aldığını kaydetti.

MEMNUNİYETİ GÖRÜYORUZ

Ayçekirdeği çiftçinin yüzünü güldürdü

Ayçekirdeği hasadına ilişkin açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Bugün Hamzabey köyümüzdeyiz. Hamzabey mahallemiz bizim köklü tarihi ve geçmişiyle önemli merkezlerimizden biri. Bununla beraber tarımsal faaliyetlerde de güzel işler yapan bir köyümüz. Burada biz İnegöl’ün markası olan, İnegöl Alası olarak patenti alınmış ürünümüzle ilgili bugün üreticilerimizi ziyaret ettik. Şuanda hasat dönemi. Burada olan memnuniyeti de görüyoruz. Bundan dolayı da hasadın hayırlı olmasını diledik” dedi.

TÜRKİYE’DE TESCİLLİ OLAN TEK AYÇEKİRDEĞİ

Ayçekirdeği çiftçinin yüzünü güldürdü

İnegöl’de daha çok çerezlik ayçekirdeği ekilişleri olduğunu hatırlatan Taban, “Türkiye’de bugün yemiş olduğunuz paketlerdeki çekirdeklerin, bilinen pek çok markanın içerisindeki çekirdekler İnegöl Alası. Bundan dolayı da ne kadar teşekkür etsek azdır üreticilerimize ve uğraş veren STK’larımıza. Yağlık ayçekirdeği de ekilmektedir ancak çerezlik anlamdaki kullanımın kalitesi ve rekoltesi bizim için bir değerdir. Türkiye’de tescilli olan tek ayçekirdeğidir” diye konuştu.

Bu sezon güzel verim alındığını da kaydeden Taban, “Biz çiftçimize ne tür katkılar verebiliriz ki elde ettiğimiz ürünleri daha değerli hale dönüştürelim. Örneğin kurutulmasından pazarlanmasına ve yetiştirilme aşamasında konulabilecek katkılar nelerdir gibi ilgili müdürlüğümüz tarafından çalışmalar yapılıyor. STK’larımızın bu konuda ciddi gayretleri var. Ziraat Odamız ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz çalışmalar yapıyor. Ben onlara da teşekkür ediyorum. Yapılan hasadın öncelikle çiftçimize, sonrasında milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Allah emeklerini zayi etmesin. Bu sezon meyvede de diğer ürünlerde de güzel verim alındığını duymak bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor” açıklamalarında bulundu.

RABBİM ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Ayçekirdeği çiftçinin yüzünü güldürdü

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise “Şehrimizin tarım değerlerinden olan çilek, yaban mersini gibi ürünlerin ardından bugün de İnegöl Alası dediğimiz ayçekirdeği hasadı için üreticilerimizle beraberiz. Çiftçilerimize hayırlı kazançlar diliyorum. 2020 afetlerle yüzleştiğimiz sıkıntılı bir dönem olmasına rağmen rabbim çiftçimizin yüzünü güldürdü. Emekleri çok. Haklarını ödeyemeyiz. Hasatları da bereketli olsun inşallah. Belediye Başkanımıza da tarıma ve çiftçiye sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.