#

Dünya

Azerbaycan’da helikopter kazası: 14 şehit

Azerbaycan'da helikopter kazası: 14 şehit

Azerbaycan’da sabah saatlerinde meydana gelen helikopter kazasında 14 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Azerbaycan’da askeri helikopterin tatbikat sırasında düştüğü açıklandı. RIA haber ajansı, olayda 14 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti ve Başsavcılığı, bugün yerel saatle 10.40 sularında Hızı bölgesindeki Garaheybet hava poligonunda Devlet Sınır Hizmeti’ne ait bir askeri helikopterin eğitim uçuşu sırasında düştüğünü duyurdu.

Kazada mürettebattan ölen ve yaralanan olduğu, Devlet Sınır Hizmeti ve Başsavcılığın olay yerinde inceleme yaptığı bildirildi.

RIA haber ajansı olayda 14 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

TÜRKİYE’DEN AZERBAYCAN’A TAZİYE

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’da Karaheybet hava eğitim alanında düşen askeri helikopterde şehit olanlar için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan’ın Hızı rayonunda Karaheybet poligonunda talim uçuşu yapan bir askeri helikopterin düştüğünün, kazada şehit ve yaralıların bulunduğunun derin üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi.

Açıklamada, şehitlere rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunuldu.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefonda görüştü.

Çavuşoğlu, mevkidaşına Azerbaycan’da yaşanan helikopter kazasında şehit olan askerler için başsağlığı, yaralanan askerler için de geçmiş olsun dileklerini iletti.