#

Gündem

Bakan Koca: Ağır hasta sayısı 4 ayda 8 kat arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de etkisini artıran Covid-19 salgınına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Koca, “Ağır hasta sayısı 4 ayda 8 kat arttı. Bir gündeki yeni hasta sayımız, 5.000’in üzerinde. Dünkü can kaybımız, 141. Mücadeleden daha az yara, daha az acıyla çıkmak için, zorunlu tedbirlere kendi tercihimizi eklemeliyiz. EN İYİ TEDBİR EVİMİZDİR. Mecburiyet yoksa dışarı çıkmayın” dedi.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜNE UYARI

Bakan Koca, 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlamasında belirli saatlerde dışarı çıkabilecek olan vatadanşlar için ayrı ayrı mesaj yayınlayarak şu açıklamayı yaptı.

“SEVGİLİ GENÇLER. 13.00-16.00 arası evde kalmak yerine, çıkmayı tercih etmişseniz, kurallara eskisiyle kıyaslanmayacak kadar çok dikkat edin. Dışarıda 3 saat yerine, daha az zaman geçirirseniz bu hepimiz için daha iyi. (Gençler mesajı aldı. Biz yine de telefon edip, hatırlatalım.”

“DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZ. 10.00-13.00 arası evde olmak yerine, dışarıda olmayı tercih etmişseniz, kurallara eskisiyle kıyaslanmayacak kadar çok dikkat edin. Dışarıda 3 saat yerine, daha az zaman geçirirseniz bu sizin için daha iyi. (Büyüklerimize telefon edelim, MESAJ YERİNİ BULSUN.”