#

Gündem

Koca: Uzun süreli başarıyı maalesef sürdüremedik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan koronavirüs vakalarıyla ilgili İstanbul Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Koca, ”Risk, mevsim şartları sebebiyle giderek artacaktır. İstanbul’da 28 ilçede artış yüzde 50’nin üzerinde” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamasından öne çıkan başlıklar:

“Uzun süre gösterdiğimiz başarıyı maalesef sürdüremedik. Gelinen nokta daha kuralcı ve disiplinli olmamızı zorunlu kılmaktadır.”

“İstanbul’da Kovid-19 vakaları geçen hafta içinde son bir ayın ortalamasına göre 28 ilçede artış yüzde 50’nin üzerindedir”

“İstanbul’da vaka sayıları Türkiye genelindeki vaka sayılarının yüzde 40’ına ulaşmıştır. Bu tablo ülke ortalamasından en az 2 kat endişe vericidir.”

“Nüfusun büyük kısmını oluşturan, riski sabah akşam göğüsleyen işçi, memur çalışan kesimin işe aynı saatte gidip aynı saatte dönmesinin mümkün mertebe önlenmesini amaçlıyoruz.”

“İstanbul’da otobüs, metrobüs ve tramvay seferlerine ek seferler konulması, saat düzenlemesi yapılması gündeme getirilmiştir.”

“Ofise gitmeden yapılması mümkün işlerin uzaktan erişimle evden yapılması kolaylığı sunulmalıdır.”

“Salgınla savaş tek başına kurumların gücüyle kazanılamaz. Desteğinize daha önce olmadığı kadar ihtiyacımız var.”

“Dışarı çıkma mecburiyeti olmayanlar, lütfen evde zaman geçirsin.”

“Ekiplerimizle hizmet ve operasyon kapasitemizi gözden geçirdik, güçlüyüz.”

“Kovid-19 vaka sayılarındaki artıştan daha güçlü bir uyarı düşünemiyoruz.”

“Memleketten dönenler mutat buluşmalardan kaçınsın. Zorunlu olmadıkça akrabalarla, başka ailelerle bir araya gelmeyin. Zorunlu olmayan kutlama ve törenleri lütfen erteleyin.”