#

Spor

Banu Karadağlı, Türkiye’yi temsil edecek

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Sırbistan’da düzenlenen Dragisa Sariç Turnuvası’na katılarak turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Banu Karadağlı bu kez de İtalya’nın Pasero kentinde düzenlenecek olan turnuvaya davet edilen tek Türk sporcu olma başarısını gösterdi.

Fimba Federasyonu tarafından 21 Haziran-30 Haziran arasında İtalya’nın Pasero kentinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na Estonya, ABD, Portekiz, Almanya, İrlanda, Brezilya, Avusturya, Polonya, İspanya, İngiltere, Uruguay, Sırbistan, Hırvatistan, Kolombiya, Çekya, Japonya, İtalya gibi ülkelerden 66 kadınlardan 127’si erkeklerden oluşan 193 takım mücadele için davet edilirken bu şampiyona da Banu Karadağlı Ay Yıldızlı bayrağımızı temsil edecek tek sporcu olarak parkede mücadele verecek.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Karadağlı “Basketbol hayatımı aktif olarak bitirdikten sonra benim gibi sporcuların katıldığı turnuvalarda yıllardır gururla Ay Yıldızlı bayrağımı taşıdım. Bunun yanında özel çocuklarımıza destek amaçlı hazırlanan turnuvalarda da formamı terletmeye devam ettim. Bu şampiyonada da tek Türk sporcu olarak mücadele edecek olmanın ağırlığını omuzlarımda hissediyorum.” diyerek duygularını ifade etti.