#

Bursa

Başkan Bozbey: Marmara Denizi ölüyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Line TV’de Başkanlar Konuşuyor programında açıklamalarda bulundu.

“Bakın, ben ölüyorum, durumum iyi değil”

Marmara Denizi 2021 yılında çok yoğun bir müsilaj olayı ile karşı karşıya kalmıştı. Denizin yüzeyinde ve altında görülen bu sorunun kaynağı ise Marmara’da kirlenmeden ötürü tür çeşitliliğinin azalması oldu. Eğer bir şey yapılmazsa önümüzdeki yıllarda Marmara Denizi’nde adam boyu köpüklerin olabileceği ve Marmara Denizi’nin siyada da bürünebileceği gündeme gelmişti.

Başkan Bozbey 2021’deki müsilajı hatırlatma yaparak; Marmara Denizi: ‘Bakın, ben ölüyorum, durumum iyi değil, görün, tedbirinizi alın.’ dedi.

https://www.facebook.com/reel/936590135149450

“Biyolojik arıtma sistemleri yapılmalı”

Bozbey Belediyelere seslendi: “Bütün belediyelerin ileri biyolojik arıtma sistemlerinin derhal yapılmasını öneriyoruz.” Bozbey, tüm belediyelere, atık su yönetimi konusunda daha etkili ve çevre dostu bir yaklaşım benimsemelerini önerdi.

İleri Biyolojik Arıtma Sistemler ne işe yarar?

 

İleri biyolojik arıtma sistemleri, atık suların çevreye zarar vermeden işlenmesini sağlar. Bu sistemlerin kullanılması, su kaynaklarının korunması ve çevre kirliliğinin azaltılması açısından büyük önem taşır. Özellikle gelişen şehirlerde ve sanayi bölgelerinde atık su miktarının artmasıyla birlikte bu tür sistemlere olan ihtiyaç daha da önem kazanır.