#

Gündem

Berberleri denetleyen doktora virüs bulaştı

Virüs önlemleri kapsamında kapatılan berber ve kuaförlerin geçen hafta hizmete girmesiyle kontroller sıklaştırıldı. Ancak Kütahya’da berberleri denetleyen bir doktorun virüse yakalandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine doktorun temas ettiği 50 berber ve çalışanı karantina altına alındı.

Berberleri denetleyen doktora virüs bulaştı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde normalleşme sürecinde açılan berberleri denetleyen ekipte yer alan doktorun Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alınan 50 kişiden 35’inin testi negatif çıktı. Diğer 15 kişinin test sonuçlarının da bugün belli olacağı belirtilirken, Kaymakamlık, karantinaya alınan berberlere biner lira yardımda bulundu.

Tavşanlı ilçesinde, corona virüs salgını nedeniyle bir süreliğine kapatılan berber ve kuaförler geçen hafta normalleşme süreciyle birlikte yeniden açılarak hizmet vermeye başladı. İlçede faaliyet gösteren yaklaşık 100 kadar berber dükkanını denetleyen ekipte yer alan doktorda, belirtiler görülmesi üzerine yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı görevlilerce yapılan filyasyon çalışmasında doktorun 50 kadar berber ve çalışanının denetlenmesine katıldığı belirlendi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca berber ve çalışanlar 14 günlük ev karantinasına alınarak test yapıldı.