#

Bursa

BGC Ödül Töreninde Line TV’ye Başarı Ödülü

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin (BGC) geleneksel olarak düzenlediği Başarı Ödülleri Yarışması’nda ödüller, BGC Nilüfer Sahnesi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Geniş bir katılımın olduğu etkinlikte, 12 başarı ve 8 mansiyon ödülü verildi.

Öncelikle, yarışmaya toplam 114 eser başvurdu. Jüri, 12 esere başarı ödülü, 8 esere ise mansiyon ödülü verdi. Ayrıca, ödüller; televizyon haberleri, fotoğrafçılık, köşe yazıları ve gazete mizanpajı gibi çeşitli kategorilere dağıtıldı.

Bursa’nın yüzyıllara meydan okumuş, döneme şahitlik etmiş ulu çınarlarını anlatan program ‘Yaşayan Anıtlar’ ile Line TV Genel Yayın Yönetmeni Dilek İlhan, başarı ödülü aldı. Bu program, Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini her köşesinde keşfetmeyi bekleyen dipsiz bir hazine olarak anlatıyor.

BGC Başkanı Nuri Kolaylı’nın Konuşması

Törende konuşan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, basının sorunlarına ve çözüm önerilerine değindi. Kolaylı, basın meslek yasasının eksikliğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Demokrasi kültürümüzün gelişmesi ve genç meslektaşlarımızın desteklenmesi amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza bu yıl 114 eser başvurdu. Gazetecilik meslek yasası, teknolojik gelişmeler dikkate alınarak yazılı basının yanı sıra görsel, işitsel ve elektronik medyayı da kapsayacak şekilde mutlaka çıkarılmalıdır.”

Kolaylı ayrıca, basın özgürlüğünü kısıtlayan Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Yasası’ndaki maddelerin değiştirilmesi gerektiğini belirtti: “Türkiye’de insanların baskıya maruz kalmadan kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal barış ve hoşgörü için önemlidir. Demokratik ülkelerde medya kurumları devlet tarafından desteklenmektedir. Türkiye’de de resmî ilanlar yoluyla bu destek sağlanmaktadır.”

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı

Basın İlan Kurumu’nun fiyat tarifesindeki artışın yerel gazetelere nefes aldırdığını ifade eden Kolaylı, resmi ilanlardaki azalma sorununa da değindi: “İlanların birleştirilmesi, doğrudan alım ve acil alım yöntemlerine sıklıkla başvurulması gibi nedenlerle resmi ilanlarda ciddi azalmalar yaşanmaktadır. Bu sorun çözülmelidir.”

Kolaylı, yerel gazetelerin internet haber siteleri için ağır koşullar içeren yönetmeliğin gözden geçirilmesini beklediklerini söyledi: “15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi gazetecilere yeşil pasaport verilmesi sevindirici bir gelişmedir. Bu düzenlemenin 10 yıl basın kartı taşıyan gazetecileri de kapsamasını bekliyoruz.”

Line TV Genel Yayın Yönetmeni Dilek İlhan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey

Törene Katılan İsimler

Törene, İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Ödüller; Bursa Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Şakir Özen, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Dikmen ve MHP İl Başkan Yardımcısı Sertaç Yurdacan tarafından takdim edildi. Tören sonrası düzenlenen kokteylde Bursa protokolü ve medya mensupları bir araya geldi.

BGC Başarı Ödülleri Yarışması sonuçları:

Genel Haber
Başarı ödülü: Denizhan Karahancı – Demirören Haber Ajansı – Düğün Tuzağı
Mansiyon: Sevinç Çelebi – Bursa Haber Gazetesi – Bursa’da 50 bin nüfus iki otobüs
Mansiyon: Esra Türker – Demirören Haber Ajansı – Yalova Valisi

Ekonomi Haber
Başarı ödülü: Göksel Başaran – EkoHaber Gazetesi – Ekonomi kadınların ellerinde yükseliyor

Genel Fotoğraf
Başarı ödülü: Sergen Sezgin – Anadolu Ajansı
Mansiyon: Samet Doğru – İhlas Haber Ajansı – Bir ‘İnce’ siluet

Spor Fotoğraf
Başarı ödülü: Samet Doğru – İhlas Haber Ajansı – Kramponu elinde
Mansiyon: İsmail Hakkı Seymen – Demirören Haber Ajansı – Olaylı maçta Bursaspor Amedspor’u 2-1 yendi

Genel Köşe Yazısı
Başarı ödülü: Hasan Ali Çavuş – Olay Gazetesi – Ulu Önder Atatürk’e Bursa’dan 100. yıl mektubu
Mansiyon: Derya Uysal – Nöbetçi Gazete – Yüreklere dokunmak isteyen Hatay’a gitsin

Spor Köşe Yazısı
Başarı ödülü: Orhan Güney – Olay Gazetesi – Cumhuriyet’in büyülü çimleri

Gazete Genel Mizanpaj
Başarı ödülü: Melek Genç – Bursa Hakimiyet Gazetesi – Çok yaşa cumhuriyet
Mansiyon: Uğur Dinar – Bursa Hakimiyet Gazetesi – Çok güzelsin Türkiye

Gazete Spor Mizanpaj
Başarı ödülü: Onur Genç – Bursa Hakimiyet Gazetesi – Yenilmezler

TV Haber
Başarı Ödülü Ahmet Burak Öztürk – İhlas Haber Ajansı – Öldü sanılan çocuk morgdan canlı çıktı
Mansiyon: Esra Türker – Mehmet İnan – Demirören Haber Ajansı – Karaciğer nakli

TV Spor Haberi
Başarı Ödülü: Abdullah Bozkurt – İhlas Haber Ajansı – Türkiye’nin ilk engelli ralli pilotu

TV Program
Başarı ödülü: Dilek İlhan – LINE TV – Yaşayan anıtlar
Mansiyon: Melis Evcimen – OLAY Gazetesi – İş garantili lise

TV Aktüel Haber
Başarı ödülü: Abdullah Bozkurt – İhlas Haber Ajansı – Yangından kurtarılan eşek emekliye ayrıldı