#

Genel

Bingöl’de şiddetli deprem!

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, saat 17.24’te 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi. Bingöl Valisi Ekinci, Kaynarpınar köyündeki gözetleme kulesinde hasar meydana geldiğini ve ilk belirlemelere göre 3 güvenlik görevlisinin yaralandığını söyledi. Vali, Dinarbey ve Elmalı köylerinde yaklaşık 10 evde çökme yaşandığını ve 4 kişinini kurtarıldığını açıkladı.

VALİ EKİNCİ: İLK BİLGİLERE GÖRE 3 KİŞİ YARALANDI

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Karlıova’nın Kaynarpınar köyündeki gözetleme kulesinde hasar meydana geldi, 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Elmalı ve Dinarbey köylerinde yaklaşık 10 ev çöktü, 4 vatandaş kurtarıldı. Şu ana kadar can kaybı bilgisi yok” dedi.

”İKİ GÖZETLEME KULESİ ÇÖKTÜ”

Valilikten yapılan açıklamada ”Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır. Tüm köy ve ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir” denildi.

BAKAN SOYLU: 1 KORUCU GÖÇÜK ALTINDA KALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, Twitter’dan yaptığı açıklamada ”Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

BAKAN KURUM’DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, Twitter hesabından depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı:

“Bingöl Karlıova’da meydana gelen ve çevre illerimizden hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz.”