#

Bursa

Boğalar Bursa Kocayayla’da arenaya çıkıyor

Bursa’nın en görkemli festivallerine ev sahipliği yapan Kocayayla, hafta sonunda birbirinden gösterişli, Türkiye’nin en güçlü boğalarının güreşine sahne olacak. Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek dev organizasyonda 34 boğa kategorilerinde şampiyon olmak için güreşecek.

Organizatör Mahir Gülseçkin tarafından düzenlenen boğa güreşleri bu yılda binlerce seyircinin katılımı ile geçekleştiriliyor. 4 Eylül Pazar günü Kocayayla’da düzenlenecek etkinlikte Bursa, Artvin, Aydın, Muğla, Denizli, Erzurum ve Rize’den gelecek 34 boğa arenaya şampiyonluk için çıkacak.

Organizasyonla ilgili bilgi veren Mahir Gülseçkin, 10 yıllardır Artvin’in simgesi haline gelen Kafkasör Boğa Güreşlerinin bir benzeri olan Bursa Boğa Güreşleri’nin artık geleneksel hale getirildiğini söyledi.

Daha öce iki kez Alaçam Mesire alanında gerçekleştirilen boğa güreşlerini, daha çok insanın seyredebilmesine olanak tanımak amacıyla Kocayayla’ya aldıklarını kaydeden Gülseçkin, şunları söyledi:

“Bursa’da yaşayan yüz binlerce Artvinli hemşehrimiz, hep izlemek istediği ancak gidemedikleri Kafkasör boğa güreşlerini artık Bursa’da seyretme imkanı bulacak. Hem Bursa’daki Artvinlilerin bu yöndeki özlemini gidermek, hem Artvin’in en önemli sosyal ve kültürel etkinliğini Bursalılara ulaştırmak için bu organizasyonu yapıyoruz. Tüm Bursalı hemşehrilerimizi Pazar günü Kocayayla’ya davet ediyoruz.”

Vatandaşlar, Artvinli iş insanlarının desteği ve Artvin Belediyesi’nin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluşun sponsorluğunda düzenlenecek boğa güreşlerini, 25 liralık giriş ücreti ödeyerek izleyebilecek.