#

Dünya

Brezilya korkutuyor! ABD’yi geride bıraktı…

Koronnavirüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Brezilya’da vaka ve ölüm sayısındaki artış sürüyor… ABD’den sonra en çok vakanın görüldüğü ülkede son 24 saat içerisinde 11 binden fazla insanda corona virüsü tespit edildi. Ülkede son 24 saatte 807 insanın yaşamını yitirdiği açıklandı. Bu verilerle birlikte Brezilya, son 24 saatte yaşanan ölüm sayısında ABD’yi geride bıraktı.

Brezilya korkutuyor! ABD'yi geride bıraktı...

ABD’nin ardından vaka bazında dünyanın Covid-19’dan en çok etkilenen ülkesi haline gelen Brezilya’da kabus devam ediyor.

Brezilya Sağlık Bakanlığı, son haftalarda 10 bin günlük vakanın altına inilmediği ülkede son 24 saatte 11 bin 687 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada toplam Covid-19 vaka sayısının ise 374 bin 898 olduğu aktarıldı.

Öte yandan ülkede son 24 saat içerisinde 807 insanın yaşamını yitirdiği de belirtildi. Ölüm sayısı 23 bin 473’e çıktı.

ABD’Yİ GERİDE BIRAKTI

Güncel verilere göre Brezilya’da yaşanan günlük ölüm sayısı ABD’deki günlük ölüm sayısını geçti.

ABD’de son 24 saat içerisinde 620 insanın yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. ABD’de Covid-19’a bağlı sebeplerle toplam 97 bin 971 insan yaşamını yitirmişti.

BOLSONARO SIK SIK ELEŞTİRİYORDU

Ülkede son haftalarda Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun sokağa çıkma yasaklarına muhalefet etmesi ile birlikte korona vaka sayısında artış gözlenmişti.

“Kötü bir ekonomi, virüsten daha tehlikeli” açıklamasını yapan Bolsonaro, sık sık halkın karşısına maskesiz çıkarak, ekonomiyi canlandırmak için sokağa çıkılması gerektiğini savunmuştu.