#

Türkiye

Bu acıya yürek dayanmaz… O hediye umut oldu!

Antalya’nın Kemer ilçesinde 24 Ocak tarihinde yaşanan hortum felaketi sırasında kaybolan üniversite öğrencisi Buse Acar’ı arama çalışmaları 12. gününde denizde devam ederken, genç kızın doğum gününde babası tarafından hadiye edilen ve kolunda olduğu öğrenilen altın künye, cihazla arama yapan ekiplere umut oldu.

Acılı baba Ahmet Acar, kızının kaybolmadan 6 gün önce, 18 Ocak’ta 20’nci yaş günü olduğunu ve altın künyenin doğum gününde kızına kendisi tarafından hediye edildiğini anlattı.

Gerek Buse Acar, gerekse annesi Ayla Acar’ın cep telefonları derede kaybolduğu için Buse’nin evde yapılan doğum günü kutlamasına ait görüntülere ve dolayısıyla kolundaki künye ile çekilen fotoğraflarına ulaşılamadığı bildirildi. Öte yandan, genç kızın kaybolduğu sırada üzerinde sarı tonlarda mont ve mavi kot pantolon, bej renkte süet yarım bot bulunduğu şeklindeki bilgilerin de tam doğruyu yansıtmadığı, anne Ayla Acar hastaneden taburcu olduktan sonra bilgilerin kısmen düzeltildiği bildirildi.

Buse’nin kayboluşundan birkaç gün önce çekilen bir videosunda, üzerinde bulunan giysinin kahverengi kaban, siyah kazak olduğu görüldü. Aileden alınan son bilgilere göre Buse’nin üzerindeki diğer giysiler, haki renkte paçaları lastikli kargo pantolon ve biri denizde bulunan bej renkli yarım bot ayakkabı olarak tanımlandı.