#

Gündem

Burs başvurusunda fişlenme korkusu

Burs başvurusunda fişlenme korkusu

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvurmak isteyen öğrencilere, “Gençlik Merkezi Üyesiyim” ve “Genç Gönüllüler Platformu Üyesiyim” ifadelerinde evet veya hayır seçeneğini seçmesi istendi. Bu durum öğrenciler ve birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, “Sorular, bakanlığımızın hizmetleri hakkında bilgilendirmek ve tanıtım amaçlıdır” dedi.

Üniversite öğrencilerinin burs ve kredi başvurularında önceki gün başladı. e-Devlet’in sitesinden Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvurmak isteyenler ilginç iki soruyla karşılaştı.

Öğrencilere “Gençlik Merkezi Üyesiyim” ve “Genç Gönüllüler Platformu Üyesiyim” ifadelerinde evet veya hayır seçeneğini seçmesi istendi. Bu ifadeler öğrencilerin isminden dahi önce geldi. Bu konuda bilgi vermek istemeyen öğrenciler ise burs veya kredi başvurusu yapmadı. Bu durum öğrenciler ve birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada bu soruların ‘fişlenme’ amacı taşıdığına yönelik ifadeler paylaşıldı.

Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri şu açıklamalarda bulundu.

“Öğrencilerimize gençlik merkezlerinde kayıtlı olup olmadığıyla ilgili sorular, bakanlığımızın hizmetleri hakkında bilgilendirmek ve tanıtım amaçlıdır. Gençlik Merkezi de Genç Gönüllüler Platformu da Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlıdır. Gençlik merkezlerimizde de öğrencilerin faydalanabileceği faaliyetler ve konuyla ilgili hizmetler olduğu için bu şekilde sorular yöneltilmiştir. Gençlik Merkezi’nde gençlerimizin için sanatsal kurslar veren, okul hayatlarındaki derslerine yardımcı olmak adına kurs imkânları sağlanılan, ücretsiz bir şekilde sunulan Gençlik Merkezlerimiz bulunuyor.”