#

Bursa

Bursa bugün sıcaktan kavrulacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Bursa için bugün sıcaklık rekoru beklenirken, hafta sonu ise sıcaklıkların 9 derece birden azalarak, sıcak havanın yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji bugünkü hava sıcaklığı için önemli bir düşüş beklemezken Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Meteoroloji verilerine göre Bursa’da bu zamana kadar 6 Ağustos tarihlerinde ölçülen en uç sıcaklıklar 39 derece olurken, bugün Bursa’da termometrelerin saat 12.00-15.00 aralığında 40 dereceyi göstermesi bekleniyor. Nemle birlikte hissedilen sıcaklığın ise 42-43 derecelerde olacağı tahmin ediliyor.

Uzun bir süredir sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte hafta sonu ise sıcak havanın yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacağı tahmin ediliyor.

Bursa’da hafta sonu için sıcaklıkların 9 derece birden azalarak 30-31 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.

Ayrıca yetkililer bugün için mecbur kalınmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

BURSA’NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji’nin 6 – 12 Ağustos 2021 tarihleri arasındaki haftalık hava durumunda  Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 4 ila 10, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta sonunda hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalarak mevsim normalleri civarına düşecek.