#

Bursa

Bursa Büyükşehir’den süt helvasıyla rekor denemesi

3. Bursa Gastronomi Festivali başladı. Cumhuriyet Caddesi’nden Merinos Parkı’na düzenlenen kortej yürüyüşüyle başlayan Gastronomi Festivali, gün içinde çeşitli etkinliklerle devam etti. Öne çıkan etkinlik ise devasa kazanda yapılan süt helvası oldu. Gastronomi festivali gün boyu Line TV ekranlarından canlı olarak yayınlandı.

3. Bursa Gastronomi Festivali başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından, Merinos Parkı’nda lezzet dolu 3 gün başladı. Birçok lezzet kurulan stantlarda Bursalı vatandaşlarla buluşurken, çeşitli etkinlikler de yapıldı. Günün öne çıkan en önemli etkinliği ise devasa kazanda yapılan süt helvası oldu.

Gastronomi Festivali’nin ilk gününde öne çıkan gelişme ise, devasa kazanda yapılan süt helvası oldu. Bursa Aşçılar Derneği ve protokolün katılımıyla ‘Bursa Süt Helvası ile Rekor Denemesi’ yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, rekor denemesinde yer aldı. Devasa kazanda yapılan süt helvasının yaklaşık 4,5 ton olduğu belirtildi. Yapılan süt helvası daha sonra vatandaşlara dağıtıldı.

3 gün sürecek olan ve Pazar günü sona erecek festival Line TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Birçok programın düzenleneceği festivali Line TV ekranlarından canlı olarak takip edebilirsiniz. Linehaber.com.tr adresinden de yaşanan gelişmeleri okuyabilirsiniz.