#

Bursa

Bursa Göktepe Köyü’nde hayır cemiyeti

Bursa Orhaneli’nin dağ köylerinden biri olan Göktepe Köyü, bu yıl 18. Gerçekleştirilen geleneksel hayır cemiyeti bu hafta sonu renkli görüntüler eşliğinde yapıldı.

Bu yıl 18.’si gerçekleştirilen Göktepe Köyü Hayır Cemiyeti hafta sonu düzenlenen birbirinden renkli etkinlik, konser ve yarışmalarla yapıldı.

Orhaneli’nin dağ köylerinden biri olan Göktepe Köyü, geleneksel hale getirdiği Hayır Cemiyeti’ne yine katılım yoğun oldu. Göktepe Köyü Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte halat ve çuval yarışı, yoğurt yeme yarışı ile daha pek çok yarışma yapılırken tüm katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

MEHTER TAKIMI COŞTURDU

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tahir, DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu, Göktepe Köyü Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz, Göktepe Köyü Muhtarı Fatih Yılmaz, Göktepe Köyü Kadın Kolları Başkanı Fatma Yakıcı, Seferi Işıklar Köyü Sakini Ramazan Deniz ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bursa DAĞDER Mehter Takımı’nın verdiği muhteşem konser sonrası artık bir gelenek olan Köy Ağası seçimine geçildi.

KÖY AĞALIĞI 140 BİN TL

Göktepe Köyü’nün en iyi koçu açık arttırma ile satışa çıkarılırken Köyün Ağası olması içinde kesenin ağızını iyice açtılar. Oldukça çekişmeli geçen Hayır Ağalığı seçimi için Göktepe Köyü’nun en iyi koçu 140 bin TL İsa Yılmaz’a satıldı. Yılmaz Motor sahibi olan İsa Yılmaz, aynı zamanda Göktepe Köyü Hayır Ağası seçilmiş oldu. Göktepe Köyü Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada tüm katılımcılara geldikleri için teşekkür etti.