#

Bursa

Bursa için peş peşe kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa için bugün ve 19 Mart Cumartesi gününe sarı uyarı yaparak gece saatlerine kadar etkisini göstermesi beklenen kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise Meteoroloji’nin uyarılarına dikkat çekilerek “kar lastiği ve zinciri takılı olmayan araçlarla kesinlikle trafiğe çıkmayınız” uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün ve yarın (19 Mart Cumartesi) için kar uyarısı yaparak Bursa’yı sarıya boyadı. Yapılan açıklamada bugünden itibaren başlayarak cumartesi günü 23.59’a kadar süreceği tahmin edilen uyarıda kar yağışının kuvvetli olacağı belirtildi. Açıklamanın devamında ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Bir uyarıda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise ‘bu gece ve yarın etkili olması beklenen kar yağışı ile buzlanma olaylarına karşı’ kış lastiği bulunmayan araçlar ile trafiğe çıkılmaması noktasında sürücüleri uyardı.

Meteoroloji’nin uyarılarına dikkat çekilen açıklamada bu gece ve yarın etkili kar yağışı olacağı belirtilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele noktasında gerekli tedbirleri aldığı belirtildi.

Toplam 178 iş makinesi ve kamyon ile 508 personelden 100 ekip oluşturan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede ulaşımın sorunsuz sağlanması için 7/24 teyakkuzda olacak.

Yapılan açıklamanın devamında ise kış lastiği bulunmayan araçların karlı zeminde trafikte aksamalara yol açtığı belirtilerek, sürücüleri trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuldu. Ulaşımda sorun yaşayan vatandaşların ‘Alo 153 hattını arayarak’ yardım isteyebileceği belirtildi.

Bursa Valiliği’nin açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; ilimizin kuzeyinde Cuma günü öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli, yüksek kesimlerde yoğun kar yağışları olacağı tahmin edildiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Geçerlilik periyodu: 18/03/2022 – 12:00 – 18/03/2022 – 23:00”