#

Bursa

Bursa İnegöl’de kaçak yapılar yıkıldı

Bursa İnegöl'de kaçak yapılar yıkıldı

Kaçak yapıyla mücadelesini sürdüren İnegöl Belediyesi, Akıncılar kırsal mahallesinde tespit edilen 4 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Daha sağlıklı, estetik ve modern bir şehir oluşturmak adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, kaçak yapıyla mücadelede taviz vermiyor. Bu kapsamda kanun dışı tüm yapılarla ilgili incele eleyip sık dokuyan ve denetimleri sıklaştıran İnegöl Belediyesi, uygunsuz yapılarla ilgili bugüne kadar çok sayıda yıkım gerçekleştirdi. Sürekli olarak kaçak yapıya ilişkin denetimler de sürerken, tespit edilen yapılar da bir bir ortadan kaldırılıyor.

Kaçak yapılarla ilgili öncelikle tespit sonrası vatandaşlara bilgi verilip yer sahiplerinin kendi imkanlarıyla kaçak yapıları kaldırılması tebliğ edilirken, kaldırılmayan yapılar ise belediye ekiplerince yıkılıyor. Bu kapsamda Akıncılar kırsal mahallesinde 4 ayrı noktada kaçak yapının tespiti yapıldı. Söz konusu yapılarla ilgili verilen sürenin dolmasının ardından, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kaçak yapılara ilişkin yıkım çalışmasının startını verdi. Söz konusu kaçak yapıların yıkımı, Belediye ekiplerince gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu ve buna benzer kaçak yapılarla mücadelenin süreceği, kaçak yapıya kesinlikle müsaade edilmeyeceği ifade edildi.