#

Bursa

Bursa Karasi Köyü’nde gelenek unutulmadı

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Karasi Köyü’nde gelenek yaşatılmaya devam ediliyor.  Her yıl düzenlenen Karasi Köyü Geleneksel Pilav günü bu yılda coşkuyla kutlandı.

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Karasi Köyü’nde Geleneksel Köy Hayrı her yıl olduğu gibi, bu yıl da gerçekleştirildi.

Karasi Köy Derneği Başkanı Engin Cücen ve köy gençleri tarafından organize edilen pilav gününe Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra Köy Muhtarı Kaya Ali Tüten, Orhaneli Müftüsü Fuat Candır, Orhan Camii İmamı Orhan Demir Arslan, Ulucamii İmamı, Bilal Aydın, Orhaneli Merkez İmamı Yunus Tutak, Uludağ Üniversitesi Dr. Şemsettin Çoban ve köy sakinleri katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de etkinliği tebrik etmek için çelenk yolladı.

Mevlüt ile başlayan etkinlikte Başkan Erkan Aydın kısa bir konuşma yaptı. Başkan Aydın, “Birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği bu önemli günlerde bir arada olmak çok güzel bir şey. Pilav günümüz köyümüze bereketli olsun” dedi.

Başkan Aydın’a teşekkür eden Karasi Köyü Dernek Başkanı Engin Cücen, geleneği yaşatmanın önemine vurgu yaptı.

Köy ekmeklerinin satışından elde edilen gelir ile dağ köylerine önemli bir gelir sağlandığına da dikkat çeken Cücen, etkinliğe katılım sağlayan tüm vatandaşlara da teşekkür etti. Dağder Yönetiminden İsmail Aydoğdu, Onkoloji Müdür Yardımcısı Derya Başak’ın da köylülere destek verdiği pilav günü birbirinden güzel etkinliklerle son buldu.