#

Bursa

Bursa Tabip Odası Başkanı: “Hekim vefatları normalleşmemeli”

Koronavirüs enfeksiyonu sebebiyle günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren ve Ankara Etlik ve Dışkapı EA Hastanelerinde Klinik Şefliği yapmış, son olarak Azerbaycan’da görev yapan, Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı Prof. Dr. Refik Çaylan hayatını kaybetti.

Vefat haberini Twitter hesabından veren yakın arkadaşı Genel cerrahi uzmanı Prof Dr. Oktay Banlı, “Koronavirüs enfeksiyonu sebebiyle günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren sınıf arkadaşım KBB uzmanı Prof. Dr Refik Çaylan vefat etti. Çok çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah” açıklaması yaptı.

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, son iki günde 3 hekim arkadaşlarını salgın hastalık nedeniyle kaybettiklerini belirterek, her ölümden büyük acı duyduğunu söyledi. Doç. Dr. Türkkan, “Bakanlık acil olarak önlem almalı ve hem maddi hem manevi olarak hekimler ve sağlık çalışanlarının arkasında durmalıdır. Bu kayıpları normal olarak göremeyiz. Hekimlerini ve sağlık çalışanlarını koruyamayan bir ülke, vatandaşını hiç koruyamaz” ifadelerini kullandı. Son gelen acı haberlerle birlikte, COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden hekim sayısı 31’i buldu.