#

Bursa

Bursa UNESCO Derneği Akreditasyonu, onaylandı

Bursa UNESCO Derneği Akreditasyonu UNESCO Genel Kurulunda onaylandı.

11-12 Haziran 2024 tarihleri arasında UNESCO Genel Merkezinde (Paris/Fransa) Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Taraf Devletler 10. Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Paris’te UNESCO Genel merkezinde sözleşmeye taraf 183 üye devletin Delegasyonunun, Kültür Bakanlıkları, Milli komisyonları ve Akredite STK temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıya UNESCO Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Prof. Dr. Gülnur AYBET, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Öcal OĞUZ, KTB Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Gn. Müdürü Selim TERZİ, UTMK Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi Prof. Dr. Selcan GÜRÇAYIR TEKE, KTB Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Gn. Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Emir ERKMEN, KTB Uzmanı Dr. Gökhan KAYNAKÇI ve UNESCO Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinden Özden Eren katılım sağladı. Ayrıca Sözleşmeye hâlihazırda akredite olan ANELSANDER, Okçular Vakfı ve Geleneksel Sanatlar Derneği temsilcileri de katılım sağlayarak Genel Kurulu ve Yan Etkinlikleri takip ettiler.

Taraf Devletler 10. Genel Kurulunda, Bursa UNESCO Derneği, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ve Uluslararası Mevlana Vakfının Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesine akreditasyon süreçleri tamamlandı.

Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan “Uzun ve yorucu bir yolun sonunda hedefimize ulaştık. Şimdi Uluslararası çok değerli bir ünvanımız oldu.
Somut olmayan kültürel mirasın araştırılması, bulunması, ortaya çıkarılması, korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması, arşivlenmesi konularında UNESCO’ ya danışmanlık verecek ve partner işbirliği yapacak Dünyada yaklaşık 70 ülkedeki 270 Akredite STK arasına girdik.Türkiye akredite olan 8 STK ‘sı ile 70 Devlet içersinde ilk 10 içersinde yerini alıyor.Sorumluluğumuz daha da arttı. Ekip olarak bunu başaracak bir anlayışa,beceri ve güce sahibiz.

Çalışmalarımız ülkemiz ve Bursa’mıza hayırlı olsun. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve tüm üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.