#

Bursa

Bursa UNESCO Derneği’nden bilgilendirme toplantısı

Bursa UNESCO Derneği, Türkiye’nin 2.UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, UNESCO Ulusal Fotoğraf Yarışması hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi

Bursa UNESCO Derneği, Türkiye’nin 2.UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, 11-12 Haziran’da UNESCO Paris merkezinde alınan akreditasyon ve ilanda bulunan aynı zamanda Eylül ayının ilk haftası sonuçlanacak olan UNESCO Ulusal Fotoğraf Yarışması hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

UNESCO’nun kuruluş amacını açıklayarak yarışma hakkında bilgiler veren Bursa UNESCO Dernek Başkanı İlker Özaslan şu ifadeleri kullandı;

“Değerli akademisyen ve uzman fotoğraf sanatçılarından 9 kişilik Seçici Kurul oluşturulmuştur. Yarışmamız 21 Nisan’da başlamış olup 21 Ağustos’ta sonuçlanacak ve seçici kurul Eylül ilk haftası sonuçları belirliyecektir. Ödül törenimizde eylül ayı içersinde gerçekleşecektir.1. altın madalyaya 30.000 TL, 2. gümüş madalyaya 20.000 TL, 3. bronz madalyaya 10.000 TI, UNESCO madalyaya 50.000 serie özel ödülüne 5.000 TI, mansiyonlara 5000’er TL, sergilemelere 1000’er TL ödül verilecektir.

200 civarı fotoğraf sanatçısının ve 700 civarı fotoğrafın katılımını beklemekteyiz. Bugün itibariyle 73 sanatçı ve 226 fotoğraf katılımı gerçekleşmiştir. Yarışma TFSF Disiplin ve denetimi altında yapılmaktadır. Başvurular online olarak anlık izlenebilmektedir. Bu yarışma sonunda dereceye giren yaklaşık 40 fotoğraf 31 Aralık tarihine kadar Bursa’nın değişik sergi 3’er hafta süreyle sergilenecektir. 2025 Ocak-Şubat-Mart aylarında ise Resim sergimiz Ankara, İstanbul ve İzmir’de sergilenecektir. Yarışma sonunda ayrıca yarışmaya katılan sanatçıların, fotoğrafların, seçici kurulun, paydaş kurumların ve sponsorlarımızın yer aldığı Yarışma Kitapçığı bastırılacak olup kültür arşivimize kazandırılacaktır. Bu önemli ve kapsamlı fotoğraf yarışmamızdaki partnerlerimiz T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, Görsel Kültür Derneği ve Geleneksel Sanatlar Derneği ‘dir. Amacımız partnerlerimiz, sponsorlarımız ve siz değerli medyamız ile bu önemli araştırma, bulgu ve arşiv amaçlı ulusal düzeydeki geniş kapsamlı fotoğraf yarışması ile Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurlarımıza sahip çıkmak ve Türk kültürüne katkı sağlamaktır. Dernek olarak tüm üyelerimiz tüm paydaşlarımızla insanlığa, ülkemize ve Bursa’mıza yapacağımız hizmetler ve elde edilecek kazanımlar bizim için onurdur.”