#

Bursa

Bursa Valiliği’nden peş peşe uyarı!

Bursa Valiliği bu akşam 20.00’den sonra etkili olması beklenen kuvvetli fırtınaya karşı vatandaşları çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu.

Ayrıca valilikten yapılan açıklamaya göre Bursa’da cuma gününden itibaren tüm yurtta etkisini göstermesi beklenen balkanlardan gelen soğuk hava ve yağışın etkisi altına gireceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

“Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; ilimizin cuma günü balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi beklenmektedir. Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek olan yeni sistemin ve kuvvetli poyrazında etkisiyle ilimizin kar yağışının etkisi altında kalması beklenmektedir.

Pazartesi gününden itibaren soğuk havanın etkisini arttırmasıyla birlikte kar yağışlarının önümüzdeki hafta boyunca aralıklarla devam etmesi beklenmektedir.

Mevsim normallerinin 6 ila 12 ºC üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inmesi beklenmektedir.

Geçerlilik periyodu: 12.02.2021 00:00 – 17.02.2021 18:00

Bursa Valiliği’nin yayınladığı ikinci uyarı ise şöyle,

“Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; ilimiz genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına beklendiğinden çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Geçerlilik periyodu: 10.02.2021 20:00 – 12.02.2021 10:00