#

Bursa

Bursa Valiliği’nden yeni maske kararı

Bursa Valiliği'nden yeni maske kararı

Bursa Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu Kararı ile maske ile ilgili yeni kararını açıkladı. Alınan kararla birlikte araçlarda maske takma zorunluluğu netlik kazanmış oldu.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

13.04.2020 tarih 29 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurul Kararının 2. Madde a) bendinde ulaşım araçlarında,17.06. 2020 tarih 84 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurul Kararında tüm ilde ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.

29 ve 84 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları yürürlükte olup, uygulamada yorum farklılıklarına mahal verilmemesi adına; (belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, hafif raylı sistem, metro, minibüsler, fabrika ve işyerlerinin servis araçları ile şehirlerarası ve ilçeler arası yolcu taşıyan ulaşım araçları, ticari araçlar servis araçları hariç olmak üzere) özel plakalı araçlarda ve ticari taksilerde sürücü dışında yolcunun veya kişilerin bulunması halinde, sürücü ve tüm yolcuların ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanması tüm İlimiz sınırları içerisinde zorunludur.

19.03.2020 tarih 5 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile İlimizde “hayvan pazarları”nın faaliyetleri ikinci bir emre kadar durdurulmuştu. Fakat yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle “İl/İlçe Kurban Komisyonları” nın “kurban satış yeri” olarak uygun gördüğü adreslerde 16.07.2020 / 03.08.2020 tarihleri arasında geçici süreyle faaliyetlerine izin verilmiştir.

Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.