#

Bursa

Bursa Valisi saat vererek uyardı: Trafiğe çıkmayın

Özellikle Marmara Bölgesi ve ülkenin birçok noktasında etkili olan kar yağışı Bursa’da da etkisini gösteriyor. Bursa Valisi Yakup Canbolat akşam saatlerini işaret ederek Bursalılara uyarıda bulundu.

Marmara Bölgesi’nde olduğu gibi ülkenin birçok kentinde kar yağışı etkisini gösteriyor. Bursa’da da cuma günü akşam saatlerinde etkisin göstermeye başlayan kar yağışı yer yer 15-20 santimetre olarak ölçüldü. Sabah işe gitmek için uyanan Bursalıları kenti beyaz örtüyle kaplayan ve sabah saatlerinde yağmaya devam eden kar karşıladı.

Cumartesi sabahına karla uyanan Bursa’da öğlen saatlerinde güneş görünmeye başlasa da Vali Canbolat’tan Bursalılara akşam saatleri için uyarı geldi. Canbolat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, saat 20.00 ile pazar sabah 07.00 arasında yoğun kar yağışı beklendiğini belirterek vatandaşların trafiğe, özellikle de şehirlerarası trafiğe çıkılmaması konusunda uyarı yaptı.

Vali Canbolat paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli hemşehrilerim, meteorolojik verilere göre ilimizde (özellikle ilimizin kuzeyinde) akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı beklenmekte olup (20:00-07:00) trafiğe, özellikle şehirlerarası trafiğe çıkılmamasını,çıkılacaksa kar lastiği ile çıkılmasını istirham ediyorum”