#

Bursa

Bursa ve Özbekistan arasındaki ticari ilişkiler güçleniyor

Özbekistan ve Türkiye arasındaki ticari bağları güçlendirmek, iki ülke arasındaki dış ticareti artırmak için Türkiye’de olan Özbekistan heyeti,  Bursa temasları kapsamında Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (BEKSİAD) ziyaret etti.

Bursa ve Özbekistan arasındaki ticari ilişkiler güçleniyor

BEKSİAD dernek merkezinde gerçekleşen ziyarette 17 iş adamından oluşan Özbekistanlı heyeti, BEKSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Raif Uzunboy, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faruk Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yılmaz ağırladı.

Ziyarette konuşan Özbekistan’ın Buvayda Belediye Başkanı Saidullaev Maksutali, “Orta Asya’nın son yıllarda parlayan yıldızı olarak öne çıkan bir ülkeyiz.  Özbekistan, Türk girişimcilere ve yatırımcılara kapılarını açmış durumda. İki ülke arasında başta ekonomi olmak üzere sosyal ve kültürel alanlarda işbirliklerinin daha da geliştirilmesini istiyoruz. Birçok sektörde yatırımcılara devlet desteklerimiz var.  Bunlardan biri de tekstil sektörü. Hazır halde modern fabrika binalarımız sizin gibi değerli yatırımcıları bekliyor. Tekstil sektöründe sizlerin deneyimlerinizden faydalanmak ve işbirliği yapmak hedefindeyiz. Özbekistan, gelişimini sürdüren ve jeopolitik konumuyla da dikkatleri üzerine çeken bir ülke. Sadece bizim iç pazarımıza değil aynı zamanda bizlere komşu olan ülkelere de ürünlerinizi ihraç edebilirsiniz. Bursa’da sadece bir alanda yani bebe giyimi üzerinde çalışan bireylerden oluşan BEKSİAD’ı  ve Vişne Caddesi’ni tanıdığımız için mutlu olduk” dedi.

Bursa ve Özbekistan arasındaki ticari ilişkiler güçleniyor

“Yurtdışındaki yatırım olanaklarını değerlendiriyoruz”  

BEKSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Raif Uzunboy da, “BEKSİAD özel sektör girişimi olan bir sivil toplum kuruluşudur. Bursa’da ve Türkiye’de bir bütün olarak bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe söz sahibi olma yolunda ilerlediğimizi söyleyebilirim.  Biz de bu hedefimiz için çalışıyoruz. Üyelerimizle hem yurt içinde hem de yurt dışındaki yatırım olanaklarını değerlendiriyoruz. Yurt dışına birçok ülkeye Türk ürünlerini ihraç ediyoruz. Ülkemizin ihracat rakamlarına katkı yapmak ve dost ve kardeş ülkelerimiz arasında olan Özbekistan’la olan ticari bağlarımızın güçlendirilmesine katkı yapmak istiyoruz.  BEKSİAD olarak her zaman tekstil sektörünün gelişimine katkı sağlayacak her türlü faaliyete destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan görülmelerden sonra Özbek heyet Vişne Caddesi’ndeki iş yerlerini ziyaret ederek incelemelerde ve ikili iş görüşmelerinde bulundu.