#

Bursa

Bursa Yenişehir Havalimanı yine unutuldu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 28 Mart tarihinde ülke genelinde iç ve dış hat uçak seferleri durduruldu.

Türkiye’nin normalleşme planı ve seyahat yasaklarının kalkmasıyla otobüs firmaları gibi uçaklarda yolcu taşımacılığına yeniden başladı. Türk Hava Yolları önceki gün ilk seferini gerçekleştirdi

Bursa’da normal şartlarda Ankara, Gaziantep, Erzurum, Muş, Trabzon ve Diyarbakır’a karşılıklı seferler düzenleniyordu.

AnadoluJet yaptığı dünkü açıklamasında hangi illere seferlerin başlayacağını duyurdu. 4-21 Haziran tarihleri arasında başlayacak olan seferelerin içerisinde Bursa bulunmuyor.

Yenişehir Hava-limanı’ndaki tüm gelişmeleri neredeyse anlık takip eden İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Duman, sosyal medyadan hemen sitem dolu mesajıyla konuyu dile getirdi. Duman, Anadolujet’i etiketleyerek, ‘Yine şaşırtmadınız. Bursa diyorum. Biliyorsunuz değil mi? Yenişehir Havalimanı var hani. İç hat dış hat bir şey anımsatmıyor mu? Ne dersiniz’ yazdı.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, seçildiği günden beri Yenişehir Havalimanı’ndan sefer sayısının arttırılması, kargo hizmetleri üssü olması için çalmadık kapı bırakmadı.

Bursa Hakimiyet Gazetesi yazarı Namık Göz, bu durumu AK Parti Bursa milletveki Mustafa Esgin’e sordu. Esgin, hemen AnadoluJet Başkanı Şamil Karakaş ile bir görüşme gerçekleştirdi. “Onun verdiği bilgiye göre, İstanbul ve Ankara’dan uçuşlar başlamış. Onun dışında hiçbir uçuş planlanmamış henüz. Yapılan iki merkezden direkt ve çapraz uçuşlar diye adlandırılıyor. Bursa uçuşları ayrı kategoride geçiyormuş. Planlamayı yaparken sivil havacılık kuralları dikkate alınmış. Kademeli geçiş olacakmış. Önümüzdeki aylarda Bursa’da açılacakmış.”