#

Genel

Bursa Yıldırım’da “Geleceğe El Ver, Geleceğe Yön Ver” projesi

Mesleki ve teknik eğitim algısının güçlendirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı medya ve iletişim sektör temsilcileri ile Ankara’da çalıştay düzenledi. Çalıştaya Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü adına Yıldırım MTAL Okul Müdürü Ömer YILMAZ ve Gazetecilik alan öğretmeni Can AKBULAK katılım sağladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin güçlendirilmesi için yeni bir proje hayata geçirdi.

“Geleceğe El Ver, Geleceğe Yön Ver” sloganıyla yola çıkan METEK-III projesinde bütüncül bir yaklaşımla mesleki eğitim ekosisteminde yer alan öğrenci, öğretmen, idareci ve veli gibi tüm tarafların faydalanacağı faaliyetler hayata geçiriliyor.

Projenin en önemli faaliyetlerinden biri de Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim algısının güçlendirilmesi için iletişim çalışmaları olarak planlandı. Eylül ayında Türkiye genelinde yapılan mesleki ve teknik eğitim algı anketi 4000’i aşkın kişi tarafından yanıtlandı.

Bu anketin sonuçlarına göre mesleki ve teknik eğitim Türkiye’nin ekonomik gelişimi için kritik bir role sahip ancak özel sektör ile iş birliklerinin güçlendirilmesi gerekiyor. Anket analizlerinin tamamlanmasıyla birlikte mesleki ve teknik eğitimin algısının güçlendirilmesi için 27-28 Eylül tarihlerinde Ankara’da medya ve iletişim sektör temsilcileri Milli Eğitim Bakanlığı ile bir araya gelerek kampanyalar geliştirdi.

Öğretmenlerin gelişimini odağına alan projede yeni bir model olan Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin kurulması hedefleniyor. 3000’i aşkın öğretmenin özel sektör işbirliği ile sürekli mesleki gelişimlerinin desteklenmesi için iş başı eğitimler planlanıyor. Bu eğitimler sayesinde mesleki ve teknik eğitim kalitesinin güçlendirilerek, mesleki eğitimde kalite kültürünün daha yerleşik hale gelmesi amaçlanıyor.