#

Bursa

Bursa Yıldırımlı kadınlar üretiyor ilçe kazanıyor

Bursa Yıldırımlı kadınlar üretiyor ilçe kazanıyor

Eğitimden, kültürel etkinliklere, altyapıdan, temizliğe kadar birçok alanda çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, üreterek ülke ekonomisine katkı sağlayan Yıldırımlı kadınlara destek oluyor.

Yıldırım Belediyesi’nin desteğiyle kurulan ve kurulduğu 2015 yılından bu yana Yıldırımlı kadınların istihdama kazandırılması için faaliyet gösteren Yıldırım Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Hüma Hatun Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi, kursiyerlerin el emeklerinin paraya dönüşmesi adına çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Yıldırımlı kadınlar üretiyor ilçe kazanıyor

KADINLAR, GÜÇLÜ TOPLUMLARIN TEMELİ

Güçlü toplumları, güçlü kadınların sağlam adımlarının belirlediğini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Hüma Hatun Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezimiz ile Yıldırımlı kadınlarımızın sosyal yaşamdaki rolünü arttırmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız bu proje ile hem sosyal alanda hem de eğitim noktasında kendilerini geliştirme imkânı buldular” dedi.

Yıldırım Belediyesi olarak verdikleri bu hizmetler sayesinde birçok vatandaşın kendi başarı hikâyelerini yazmaya başladığına dikkat çeken Başkan Oktay Yılmaz, “Yaptığımız bu çalışmalarla bizler yalnızca kapıyı araladık. Yıldırımlı kadınlarımız da yola koyuldu ve şimdi birçoğu güzel noktalarda. Onlar, eski Türk işlemeleri ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını günümüze uyarlayarak evlerde yaşatmaya çalışıyorlar. Üreten ve insanlara örnek olan bu kadınlarımızı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bursa Yıldırımlı kadınlar üretiyor ilçe kazanıyor

El Sanatları Eğitmeni Semiha Şan da, Ulus Mahallesi’nde çalışmalarına devam eden Hüma Hatun Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nin, Kızılay Toplum Merkezi ve Yıldırım Belediyesi işbirliği ile dezavantajlı kadınlara eğitim ve hizmet verdiğini kaydederek, “Kursiyerlerimiz, aldıkları eğitimler ile mesleklerinde nitelik kazanırken, pratik uygulamalar sayesinde de ekonomik kazanç elde ediyorlar. Bizler, kursa gelemeyen, hastası, çocukları ya da engeli olan kadınlarımızın evlerine işleri götürüyor ve gençlerimizi de belli bir eğitim seviyesinden sonra iş yerlerinde istihdam ettiriyoruz. Kadınlarımızın eğitim ve gelişmesinde desteği olan Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.