#

Bursa

Bursa’da 1 ay içinde bütün ilçeler kırmızıya döndü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın Bursa ziyaretinin üzerinde tam 1 ay geçti. Bakan Koca’nın kritik Bursa ziyaretinde, korkutan tabloyu açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bursa, Covid-19’a karşı verdiğimiz savaşın merkezlerinden biridir. Bursa şuan salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Bursa’daki vaka sayısı Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük yaklaşık 3 kat artmıştır”

Aradan geçen bir ay süre içerisinde Türkiye genelinde günlük vaka sayıları 6 bin, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 150’lerin üzerine kadar çıktı.

Artan vaka ve ölü sayıları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan sokağa çıkma kısıtlaması gibi bir çok yasağın geri getirildiğini açıkladı. Bakan Koca’nın açıklamaları ve geri gelen sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından Bursa’daki koronavirüs yoğunluğu merak konusu oldu.

İşte, Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına göre Bursa’nın 17 ilçesini kapsayan koronavirüs haritasını sizler için derledik.

Haritada 1 ay önceki yoğunluk ve bugünkü yoğunluk arasında büyük farklar var. Bursa’nın 17 ilçesinin tamamında haritanın tamamında birçok yer kırmızı ve çok yüksek riskli bölge olarak gözüküyor.

İŞTE BURSA’NIN 17 İLÇESİNİN KORONAVİRÜS HARİTASI

BÜYÜKORHAN

GEMLİK

GÜRSU

HARMANCIK

İNEGÖL

İZNİK

KARACABEY

KELES

KESTEL

MUDANYA

MUSTAFAKEMALPAŞA

NİLÜFER

ORHANGAZİ

ORHANELİ

OSMANGAZİ

YENİŞEHİR

YILDIRIM