#

Bursa

Bursa’da bayram şekerleri tezgahlardaki yerini aldı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayram şekerleri ve çikolataları tezgahlarda yerini alarak müşterilerin beğenisine sunuldu

Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, Kurban Bayramı’nda da özellikle çocukların vazgeçilmezi şekerler, tezgahlardaki yerini aldı.

Bursa’da, şekerler tezgahları süslerken, vatandaşlar ise bayram için alışverişini yapıyor. Çarşı esnaflarından Mehmet Çağlar önümüzdeki günlerde hareketliliğin artacağını söyledi.

Esnaf Mehmet Çağlar, şekerlemelerin çikolatalara göre daha fazla tercih edildiğini, erimediği için saklama koşullarının daha kolay olduğunu dile getirdi. Çikolata tercih eden vatandaşlara da satın alındıktan sonra dolapta saklanması konusunda tavsiyede bulunduklarını söyledi.

Bayram şekerleri gibi çerezlerin de tercih edildiğini ifade eden Çağlar; “Cevizler de çok rövanşta. Ev hanımları baklava yapmak için ceviz alıyor. Damatlar, gelinler torunlar için baklava yapıyorlar” dedi.

Kapalı Çarşı’da Bayram şekerlerinin fiyatları çeşitlerine göre farklılık gösterebiliyor. Şekerlerin en pahalısı 400, en ucuzu da 180 liradan satılıyor.

Haber: Şafak Susuz/Hüseyin İzci