#

Bursa

Bursa’da bir esnaf valilik önünde kendini ateşe verdi

Bursa, Uludağ Bakacak’ta yıllardır 1 TL’ye çay satarak geçimini sağlayan Fikret Güven isimli vatandaş, kendisine baskı yapıldığını ve büfesinin kapatıldığını iddia ederek, olanlara tepki için Bursa Valiliği önünde kendisini ateşe verdi.

Uludağ’ın gözde ziyaret mekanlarından Bakacak’taki seyir terasında yıllardır 1 TL’ye çay satarak Bursalıların sevgisini kazan ve ‘Bakacak Çaycısı Fikret’ olarak ünlenip adete bir fenomen haline gelen Fikret Güven, yetkilileri protesto etmek için dün valilik önünde üzerine benzin dökerek kendisini yaktı.

Son 6-7 aydır bölgede kendisine baskı yapıldığını iddia eden Güven, “Uludağ Bakacak Çaycısı” ismiyle açtığı sosyal medya hesabından (https://www.facebook.com/fikret.guven.923 ) haksız rant edinmek isteyen bazı çevrelerin kendisinin 1 TL’ye çay satmasından rahatsız olduklarını ve büfesinin kapatılarak başkalarına peşkeş çekilmek istendiğini iddia ediyordu.

Sosyal medya hesabından kampanyalar başlatıp, onlarca video yayınlayarak Bursalıları kendisine destek olmaya davet eden  Güven, çektiği videolarda zaman zaman yöneticilere karşı eleştiri sınırlarını aşan ağır iddia ve yorumlarda bulunuyordu.

Paylaştığı 2 dakikalık diğer videoda, seyir terasındaki büfeye zabıta ekiplerinin giderek sözleşmesinin feshi için kendisine imza attırmak istediklerini ama kendisinin imza atmadığını söylediği bir paylaşım yaptı.

Uludag Bakacak Caycisi paylaştı: 13 Ağustos 2020 Perşembe

Ruhsatının iptal edildiğinin ortaya çıkması üzerine tepki olarak valilik önünde kendisini yakacağını söylediği 5 dakikalık bir canlı video paylaşan Güven, saat 16:00’da aracıyla şehir merkezine doğru yola çıktı.

Uludag Bakacak Caycisi paylaştı: 13 Ağustos 2020 Perşembe

Uludağ’dan şehre doğru yaklaşırken 2 dakikalık bir video daha paylaşan bakacak çaycısı, “size yüzlerce video yayınladım ama siz bana ve yerinize sahip çıkamadınız” diyerek Bursalılara sitem ederek herkesi valilik önüne davet etti.

Uludag Bakacak Caycisi paylaştı: 13 Ağustos 2020 Perşembe

Daha sonra çektiği yine 2 dakikalık videoda ise Çatrak bölgesinde güvenlik güçleri tarafından aracının durdurulduğunu ve şehre gitmesine izin verilmediğini iddia eden Fikret Güven, eski bakan Faruk Çelik’e ulaşmaya çalıştı ancak başarılı olamayınca yoluna devam etti.

Uludag Bakacak Caycisi paylaştı: 13 Ağustos 2020 Perşembe

Şehir merkezine girdikten sonra bir video paylaşmayan Fikret Güven, yaptığı duyurulardan haberdar olan güvenlik güçlerinin tedbir almasına rağmen, tarihi valilik binasının önüne kadar aracıyla geldi. Dışarıda eylem yapamayacağını anlayınca da aracının içerisinde üzerine benzin dökerek kendisini yaktı. Aracın camlarını kıran polis, yangın söndürücüyle Güven’e müdahale etti. Vücudundan yanıklar oluştuğu ancak genel durumunun iyi olduğu öğrenilen protestocu çaycının gözaltına alınarak ifade için polis merkezine götürüldüğü iddia edilse de net bir bilgi edinilemedi.