#

Bursa

Bursa’da emekli öğretmen akciğer nakli bekliyor

Bursa’da yaşayan 64 yaşındaki emekli öğretmen Adnan Çelik, yaklaşık 6 yıl önce akciğer hastalığına yakalandı. Solunum cihazıyla yaşamak zorunda kalan Çelik, akciğer nakli olabilmek için sıra bekliyor.

Bursa’da yaşayan 64 yaşındaki Adnan Çelik, yaklaşık 6 yıldır yakalandığı akciğer hastalığıyla mücadele ediyor. Solunum cihazına bağlı bir şekilde yaşayan çelik, akciğer organ nakli olabilmek için sıra bekliyor.

Emekli öğretmen Adnan Çelik’in tek çocuğu olan Berkant Çelik, babasının hastalığından bahsetti. Uzun yıllardır hastalıkla mücadele ettiklerini belirten Çelik, babasının ağır ilaçlar kullandığını belirtti.

Akciğer organ nakli hakkında bilgi veren çelik, hastalığın atlatılması için akciğer organ naklinin gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Organ nakil merkezleri hakkında konuşan Çelik, nakil merkezlerinin az olmasına da dikkat çekti. Türkiye’deki organ nakil merkezlerinin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Çelik, Türkiye’de 10’dan fazla nakil merkezi bulunurken, bu sayının 2’ye düşürülmesinin hasta ve hasta yakınları için zorluk çıkardığının da altını çizdi. Organ bağışı yapmak isteyenlere seslenen Çelik, akciğer organını bağışlamak isteyenlerin özellikle bunu belirtmesi gerektiğini de söyledi.

 

 

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın