#

Bursa

Sosyal medyadaki görüntülere Bursa Valiliği’nden açıklama

Bursa’da bugün öğle saatlerinde otobanda Afgan mülteci oldukları iddia edilen ve bindikleri aracın arıza yapması sonucu otobanda yürüyerek ilerleyen bir grup yoldan geçen başka sürücüler tarafından görüntülenmişti. Hatay plakalı minibüsün yolda arıza yapması sonucu yol kenarında indirilen kişiler emniyet şeridinden tehlikeli bir şekilde ilerlemiş görüntüler ise sosyal medya hızla yayılmıştı.  Çıkan haberler üzerine Bursa Valiliği’nden açıklama geldi.

Valilikten yapılan açıklamada otobanda gruplar halinde ilerleyen kişilerin düzensiz göçmen oldukları doğrulanırken 41 kişi ile 1 organizatörün gözaltına alındığı, göçmenlerin ise geri gönderme merkezine teslim edildiği bildirildi.

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı sosyal medya hesaplarında İzmir-Bursa otobanında olduğu tespit edilen kaçak göçmen görüntüleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Bursa’nın Gemlik ilçesi karayolu üzerinde düzensiz göçmenlerin yürüdükleri ihbarı üzerine; güvenlik güçlerimiz tarafından Gemlik Otoyol Gişeleri Mevkiisnde 41 düzensiz göçmen ile 1 organizatör gözaltına alınmış, yabancı şahıslar yapılan adli ve idari işlemlerden sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilmiştir.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın