#

Bursa

Bursa’da istifa eden Kaşıkçı’dan şok sözler!

Bursa'da istifa eden Kaşıkçı'dan şok sözler!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ziyaretinde 3 gün önce görevinden istifa eden ve yerine Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz’ın atandığı Bursa Eski İl Sağlık Müdürü Halim Ömer Kaşıkçı’dan şok sözler!

Bursa’da vaka sayılarının ve koronavirüs sürecinin tırmanışa geçtiği şu günlerde Halim Ömer Kaşıkçı’nın istifasını birçok kişi farkı nedenlerle ele aldı. Kaşıkçı sessizliğini bozdu ve görevinden istifa sürecini  YeniDönem gazetesinden Nuri Yavuz’a verdiği demeçte açıkladı.

Kaşıkçı, “Bursa’yı devletin bürokratları değil paralel bazı yapılar yönetmiş yakın zamana kadar, hala daha yönetmek istiyorlar” dedi.

Kaşıkçı,  YeniDönem’e verdiği demeçte şu açıklamalarda bulundu:

“Daha Bursa’ya gelmeden ilk beyanatımı YeniDönem‘e vermiştim. Ayrılırken de son beyanatımı YeniDönem’e vererek Bursa defterini kapatıyorum.

Bakanlıkta, atandığım ilk gün üst düzey bir bürokrat arkadaşım bana ‘Bursa için sevindim ama senin için üzüldüm, Bursa çok sıkıntılı bir şehir’ demişti… Ne demek istediğini anlamam için birkaç hafta yetti aslında! Sn. Bakanımızla Bursa’ya İl Müdürü olarak atanma konusunu ilk defa konuşurken küçük çocuğum ile yaşlı babam ve annem olduğunu, onlarla beraber olmayı Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne tercih edeceğimi söylemiştim… Benim için bu makamların hiçbir şey ifade etmediğini de eklemiştim… Sn. Bakanım, kendilerinin de yaşlı anne babası olduğunu ve bana ihtiyaç olduğunu ifade edince, devlet terbiyem gereği görevi kabul etmiştim…

“BURSA’YI PARALEL YAPILAR YÖNETMEK İSTİYOR”

Bursa gerçekten farklı bir şehir… Birkaç ay geçince bana alışıp alışamadığımı soranlara şu cevabı vermiştim, ‘Bursa’ya alıştım ama pek sevemedim...’ Bursa’nın ya da bazı kendini Bursalı addedenlerin ise bana alışamayacağını hissediyordum… Zira Bursa’da bazı siyasilerin ve yerel STK’ların alıştığı bürokrat profiline çok uzak olduğumu anlamıştım… Çünkü onların menfaatleri Bursa’nın ve kamunun âli menfaatinin çok önünde. Bursa’yı devletin bürokratları değil paralel bazı yapılar yönetmiş yakın zamana kadar, hâlâ daha yönetmek istiyorlar!

“ECDAR YADİGARI BU ŞEHRE YAKIŞMAYAN O KADAR ÇOK AKTÖR VAR Kİ!”

Bunu üzülerek söylüyorum; bunun için her yolu kullanıyorlar. Kendini gazeteci zanneden bazı kiralık ya da devre mülk kalemşorlar ise bunun ana aktörleri… Algı ve dedikoduyu da bunlar üzerinden yapıyorlar. Ecdat yadigârı bu şehre yakışmayan o kadar çok aktör var ki!.. Şükür ki devlet bunun farkında… Bu anlamda AK Parti İl Başkanı Sn. Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş, MHP il yöneticilerinin ve bazı vekillerimizin bu yapıdan istisna olduğunu ifade etmeliyim… Hiçbir zaman uygunsuz bir talepleri olmadı… Allah onlardan razı olsun…

“AİLEM İSTİFA ETMEMDE ÖNEMLİ BİR GEREKÇE”

Ailemin Bursa’ya gelmek istememesi de benim için önemli bir gerekçe idi istifa etmemde… Bu görevlerin geçici olduğunu bilen eşim ve büyük kızım mevcut düzenlerini bozmak istemediler haklı olarak…

Sonuçta bazı yazılan çizilenler değil istifa nedenim bu tabiri caizse; doku uyumsuzluğu…”