#

Bursa

Bursa metrosunda isyan ettiren görüntü!

Bursa metrosunda isyan ettiren görüntü!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa metrosundaki yoğunluğun fotoğrafını paylaşarak, “Hükümet insanlara ‘evinizde kalın’ derken çalışmak zorunda olan emekçileri düşünmüyor. İnsanlar evlerine ekmek götürme derdinde, bir çoğu işyeri yolunda. Sosyal mesafe böyle mi korunacak?” dedi.

Ülkenin birçok ilinde toplu taşımalardaki yoğunluk dikkat çekiyor. Alınan tedbirlerle birlikte insanların evde kalması istenirken, çalışmak zorunda kalan vatandaşlar pandemi döneminde geçimini sağlamak için iş yerlerine gitmek zorunda kalıyor.

Toplumun büyük bir bölümü iş yerlerine toplu taşıma araçlarını kullanarak gitmek zorunda kaldığı için de ulaşımdaki yoğunluk azalmıyor. O yoğunluklardan biri de Bursa’da görüntülendi.

Bu sabah Bursa metrosunda çekilen görüntüler tepki çekti. Yüzlerce vatandaş sosyal mesafe kurallarına uymadan yan yana yolculuk yapmak zorunda kaldı.

Görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal duruma isyan ederek, “Bursa metrosundaki durum bu! Hükümet insanlara ‘evinizde kalın’ derken çalışmak zorunda olan emekçileri düşünmüyor. İnsanlar evlerine ekmek götürme derdinde, bir çoğu işyeri yolunda. Önlem böyle mi alınacak? Sosyal mesafe böyle mi korunacak?” ifadelerini kullandı.

İŞTE O FOTOĞRAF:

Bursa metrosunda isyan ettiren görüntü!