#

Bursa

Gölde mahsur kalan kaçak avcılar kendilerini ihbar etti

Bursa’daki Uluabat Gölü’ne izinsiz olarak avlanmaya çıktıkları teknenin yakıtı bitince mahsur kalan 3 genç, kendilerini jandarmaya ihbar edip, yardım istedi. 3 gence, kurtarıldıktan sonra ‘belgesiz ve kotasız avcılık yaptıkları’ için ceza uygulandı.

Olay, Mustafakemalpaşa ilçesi Uluabat Gölü’nde meydana geldi. 3 genç gece yarısı avlanmak için Uluabat Gölü’nde tekneyle göle açıldı. Ancak kısa süre sonra teknenin yakıtı bitti.

Geri dönemeyen 3 genç, kendilerini jandarma ekiplerine ihbar ederek, yardım istedi. İhbar üzerine Nilüfer İlçe Jandarma Bot Tim Komutanlığı ekipleri, harekete geçti. Uluabat Gölü’nün içerisinde arama-kurtarma çalışması başlatan ekipler, 1 saat sonra mahsur kalan gençlere ulaştı.

Eskikaraağaç Mahallesi’nde karaya çıkarılan gençler, olay yerine çağırılan sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından aileleriyle evlerine gitti.

2 av tüfeği ele geçirilen teknede vurulmuş halde bulunan 3 ördek ise, Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. Doğa Koruma ekipleri, K.Y., E.I. ve M.I.’ya ‘belgesiz ve kotasız avcılık yaptıkları’ gerekçesiyle toplam 6 bin TL ceza uyguladı.