#

Bursa

Bursa’da kahvehaneye baskın! 1 ölü

Bursa'da kahvehaneye baskın! 1 ölü

Bursa’nın Gürsu ilçesinde miras davası yüzünden husumetli olan iki aile arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmadan sonra motosikletiyle kahveden ayrılan zanlı tüfeğini alarak kahvehaneyi bastı ve rastgele ateş açtı. Tartışmanın büyümesi ve tüfeğin ateş almasıyla 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Bursa'da kahvehaneye baskın! 1 ölü

KAHVEHANEDEKİLERİN ÜZERİNE RASTGELE ATEŞ AÇTI

Olay saat 21.00 sıralarında Gürsu ilçesi İğdir mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, miras meselesi yüzünden husumetli olan Samet Ö. (19) ve Ekrem Çalım (75) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından plakasız motosikletine binen Samet Ö., evinden pompalı tüfeği alarak köy kahvesinde oturan Ekrem Çalım’ın yanına geldi. İkili arasında tekrar başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Samet Ö., yanında getirdiği pompalı tüfekle önce Ekrem Çalım’a ardından da Çalım’ın yakınları olduğu tahmin edilen ve kendisini engellemeye çalışan kahvedekilerin üzerine rastgele ateş açtı.

Bursa'da kahvehaneye baskın! 1 ölü

Kahvedekiler korku içerisinde saçmalardan korunmaya çalışırken, Samet Ö. ise yaşanan panikten yararlanarak, motosikletiyle olay yerinden kaçtı. Saldırı sırasında saçmaların isabet ettiği Ekrem Çalım ile kahveden bulunanlardan Yunus Çiğhan, Cemil Tetik ve Mehmet Tutak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çalım’ın hayatını kaybettiğini belirlendi. Yaralanan Çiğhan, Tetik ve Tutak ise ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bursa'da kahvehaneye baskın! 1 ölü

Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede saldırı sırasında şüphelinin 10 kez ateş açtığı belirlendi.

Bursa'da kahvehaneye baskın! 1 ölü

SAKLANDIĞI EVDE YAKALANDI

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Abdulsamet Ö.’nün yakalanması için kent genelinde çalışma başlattı. Ekipler, Abdulsamet Ö.’nün Yıldırım ilçesinde bir evde saklandığını tespit etti. Saat 05.30 sıralarında operasyon düzenleyen ekipler, Abdulsamet Ö.’yü yakalanarak, gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise cinayette kullanılan tabanca ele geçirildi.

Bursa'da kahvehaneye baskın! 1 ölü

Bursa'da kahvehaneye baskın! 1 ölü