#

Bursa

Bursa’da karantinadaki mahalleye alışveriş yapıldı

Bursa'da karantinadaki mahalleye alışveriş yapıldı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan 98 haneli Nalınlar Mahallesi’nin pazar alışverişi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Bursa'da karantinadaki mahalleye alışveriş yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla harekete geçen belediye yetkilileri, Orhaneli ilçesinin Nalınlar Mahallesi’nde yaşayan ve salgın nedeniyle karantina altında bulunan 98 hanenin tamamının pazar alışverişini yaptı. İlçe pazarından satın alınan ürünler, Başkan Alinur Aktaş’ı temsilen Bursa Jeotermal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş ve Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt tarafından Nalınlar Mahalle Muhtarı Yalçın Oruç’a mahallenin girişinde teslim edildi.

Bursa'da karantinadaki mahalleye alışveriş yapıldı

Bursa Jeotermal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de salgınla alakalı büyük bir mücadelenin verildiğini ve bunun herkes tarafından takdir edildiğini söyledi. Virüsle alakalı merkeze hükümetin yanında yerel yönetimlerin de örnek çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Bektaş, Nalınlar Mahallesi’ndeki uygulamanın da bunlardan bir tanesi olduğunu dile getirdi. Mahallede virüs nedeniyle 10 gündür karantina tedbirlerinin alındığını dile getiren Bektaş, “Bugün Orhaneli’nin pazarı. Talep olmamasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın talimatıyla ekiplerimiz geldi ve halkın pazar ihtiyacını temin ederek muhtarımıza teslim etti. Hayırlı olsun” dedi.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ise yapılan jest nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Aykurt, mahallede 98 hane bulunduğunu belirterek, evlerin istisnasız tamamına aynı hizmetin verildiğini kaydetti.

Bursa'da karantinadaki mahalleye alışveriş yapıldı