#

Bursa

Bursa’da kağıt ve elyaf fabrikasında büyük yangın

Bursa’da geri dönüşüm fabrikasında başlayan yangın, çevredeki 3 fabrikaya da sıçradı. Yakındaki evler ise tamamen boşaltıldı. Trafik ekipleri Vakıf Mahallesi’ne araç girişini kapattı.

Alınan bilgiye göre, saat 10.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi’nde geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı.

Hammaddeler kısa sürede tutuştu ve alevler büyüdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etse de alevler çevredeki kağıt, tekstil, köpük olmak üzere 3 fabrikaya sıçradı.

Fabrikaların yanındaki tüm evler de tedbir amacıyla boşaltıldı. Çevik kuvvetin toma araçlarının yanı sıra, Tarım Aş’nin sulama tankerleri ve itfaiye ekiplerinin hem karadan hem de 40 metrelik merdivenle havadan müdahalesi sürüyor.

Trafik ekipleri tarafından yoğunluk sebebiyle söndürme ve görevli ekipler haricinde giriş yasaklandı.

Oktay Yılmaz’dan açıklama

Olay yerinde incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı.

Oktay Yılmaz yaptığı açıklamada; “Yangının konutlara sıçrama ihtimalinin ortadan kalktığını söyleyebiliriz. Elyaf fabrikası haricindeki diğer fabrikalardaki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Elyaf fabrikasında söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın 3 fabrikası maddi olarak etkiledi. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı veya yaralanma durumu yok. Sadece maddi hasar var” ifadelerine yer verdi.

BURSA'NIN MERKEZ YILDIRIM İLÇESİNDE KAĞIT FABRİKASINDAKİ YANGININ BÜYÜKLÜĞÜ DRON İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ. FABRİKA CİVARINDAKİ KONUTLAR DA TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI. (ABDULLAH BOZKURT - AHMET BERKE ERDAL - YUNUS ŞİMŞEK/BURSA-İHA) Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde kağıt fabrikasındaki yangının büyüklüğü dron ile havadan görüntülendi. Fabrika civarındaki konutlar da tedbir amaçlı boşaltıldı.

 

LİNE TV OLAY YERİNDE