#

Bursa

Bursa’da Kestel Belediye Başkanı’ndan sert açıklama

Bursa Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır bugün ahırı yıkıldığı için ineğiyle birlikte belediye binasının önünde taşkınlık çıkaran şahıs hakkında açıklama yaptı.

Bursa'da Kestel Belediye Başkanı'ndan sert açıklama

Başkan Önder Tanır’ın açıklaması şu şekilde;

72 bin Kestelli hemşehrime sesleniyorum! Ben belirli zümrenin, rant peşinde koşanların başkanı olmadım, olmayacağım. Kestel halkının haklarını, çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Çocuklarımızın geleceği için doğamızı, verimli topraklarımızı, ilçemizi korumaya devam edeceğim. Yasalar neyi emrediyorsa, tavizsiz şekilde uygulama devam edeceğiz. Daha birkaç gün önce belediye binasında, bir kamu kurumunda, görevini yaptığı için memur arkadaşımıza saldırarak, tehditler savuran bu vatandaş, bugün de mağdur çiftçi algısı yaratmak için ineği ile gelerek şovunu sürdürdü. Protesto hakkını kullanmasına itirazımız yok, saygı duyuyorum. Ancak, fiziksel saldırı ve tehditleri için gerekli yasal işlemler başlatıldı. Bugün, İnekle damı yıkılan mağdur çiftçi algısı yaratmak isteyen arkadaş, sürükleyip peşine taktığın çaresiz hayvana merhamet etseydin keşke. Evin kaçak ve ruhsatsız, sözde ahırın kaçak. Ruhsatsız kaçak yapılar yıkılacak NOKTA! Onu sahaya sürüp kendi kaçaklarını durdurmak isteyen, rant peşinde koşanlara çağrımdır; geri adım atmayacağım. Kestel halkı tüm gerçekleri öğrenecek! Karalama kampanyalarınız, iftira ve yalanlarınız beni durduramaz! Benim, Kale Mahallesinde, Vani Mehmet Ahmet Vefikpaşa, Esentepe ve Yeni Mahallede yaşayan teyzem, amcam, kardeşim neden Uludağ’ın yamaçlarında kaçak lüks yapılar kondurmuyor. Sizin ayrıcalığınız paranız mı? O dağlar, ovalar Kestellilerin bunu böyle bilin, aklınıza kazıyın!

NE OLMUŞTU?

Bursa’da kaçak yaptığı ahırı belediye tarafından yıkılan köylü, büyükbaş hayvanları ile belediyeyi basmış, taşkınlık yapıp yapı kontrol müdürüne saldıran Ü.Y. gözaltına alınmıştı.