#

Bursa

Bursa’da mahalle sakinlerinin haklı isyanı

Bursa’da hemen hemen her ilçede herkesin şahit olduğu ve çek çek diye tabir edilen yük taşıma araçları ile plastik, kağıt ve benzeri şeylerin geri dönüşümü için toplayıcılık yapan şahıslar mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Herhangi bir denetim ve kontrole tabi olmayan çek çek araçlarını ve bunları kullanan şahıslar, Bursa sokaklarında çöplerden atık toplarken trafik güvenliğini tehlikeye atıyor. Aynı zamanda son günlerde şehrin farklı ilçe ve mahallerinden çöp konteynerlerinin, mazgal ve rögar kapaklarının çek çek aracı kullanan şahıslar tarafından çalındığı haberleri sık sık gündeme geliyor.

Atık toplayıcılarının çek çek diye tabir edilen araçları ile trafiğin yoğun olduğu caddelere girdiğini belirten vatandaşlar cadde üzerinde çöp konteynerlerinin karıştırıldığını bu işlemi yaparken de çek çek arabalarını gelişigüzel yol üstüne bırakıldığını söyledi. Gelişigüzel bu araçların yolu üstüne bırakılması ise hem trafiği tehlikeye atıyor hem de trafik sıkışıklığına neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta Yıldırım ilçesine bağlı Millet Mahallesi’nde bir çöp konteynerinin atık toplayıcıları tarafından çalındığını belirten mahalle sakinleri ise, “Çekçekciler her akşam çöpleri döküp etrafa saçıyorlar. Uyardığımız da ise üstümüze yürüyorlar. Geçtiğimiz gün belediyenin sokağımıza yerleştirdiği koca çöp konteynerini gece vakti kamyonete atıp götürdüler. Daha öncede sokağımızdaki mazgallar çalınmıştı. Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmasını bekliyoruz” diyerek bu duruma bir çare bulunmasını istedi.

Öte yandan belediye ve emniyet ekiplerinin konu ile ilgili çalışma yaptığı, kontrollerin artarak devam edeceği öğrenildi.