#

Bursa

Bursa’da metroda çıkan olay hakkında valilikten açıklama

Bursa Valisi Yakup Canbolat 8 Mayıs Pazar günü metro istasyonunda iddiaya göre yabancı uyruklu şahısların sigara içmeleri sonucu çıkan kargaşayla ilgili olarak açıklamada bulundu.

Bursa’da Acemler Metro İstasyonunda bir şahısın metro içinde sigara içmesiyle başlayan tartışma kargaşaya dönüştü  Kendisini uyaranlara küfür ettiği iddia edilen şahıs diğer yolcular tarafından metrodan indirildi. Tartışmanın kavgaya dönmesiyle olaya güvenlik görevlileri de müdahale etti. Çıkan olaylar sonucu metro seferi aksadı ve istasyonda gergin anlar yaşandı.

Vali Canbolat sosyal  medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal medyada yer alan 8 Mayıs Pazar  günü 22.30 sıralarında bir metro istasyonunda iddiaya göre yabancı uyruklu şahısların sigara içmeleri sonucu çıkan kargaşa ile ilgili olarak; bahse konu kargaşanın Acemler Metro İstasyonunda sigara içme iddiası üzerine özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi esnasında olduğu, gözaltına alınan şahısların birbirlerinden şikayetçi olmamaları üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldıkları, şahısların her ikisinin de Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

Bursa’da pazar günü metroda Suriyeli olduğu iddia edilen bir kişinin sigara içtiği ve kendisi uyaran kişilere saldırdığı iddia edilmişti. Valilik tarafından yapılan açıklamada sigara içen kişinin Suriyeli değil Türk vatandaşı olduğu belirtildi.