#

Bursa

Bursa’da o ilçenin tek kadın şoförü

Bursa’nın Harmancık ilçesinin ilk ve tek kadın şoförü olan Hülya Çelik 19 yıldır şoförlük yapıyor.

Bursa'da o ilçenin tek kadın şoförü

Yıllardır Harmancık ilçesinde yaşayan Hülya Çelik, üniversiteyi bitirdikten sonra şoförlük yapmaya başlayınca ilçenin ilk ve tek şoförü oldu.

Bursa'da o ilçenin tek kadın şoförü

10 taksi şoföründen biri olarak ilçenin yollarında direksiyon sallayan Hülya Çelik’in ilçenin ilk kadın şoförü olduğu için diğer şoförlerden daha çok müşterisi var. Yolcular kadın olduğu için genellikle onun aracını tercih ediyor. Hedefi ise emekli olana kadar ilçenin yollarında direksiyon sallamak. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden 4 yıllık işletme mezunu olan kadın şoförün aracına binmek isteyenler sıraya gidiyor.

Bursa'da o ilçenin tek kadın şoförü

Çelik, “İlçede 19 yıldır şoförlük yapıyorum. Herkes beni tanıyor. Kadın olduğum için yolcular daha çok talep gösteriyor. Ben üniversite mezunuyum ama bu işi yapıyorum. Bu işi yapmaktan büyük keyif alıyorum. Evliyim ve 1 çocuğum var, emekli olana kadar bu işi yapacağım” dedi.

Bursa'da o ilçenin tek kadın şoförü

Harmancık durağında taksicilik yapan Salih Doğru, “Ben 1989 yılından itibaren taksicilik yapıyorum. Durağımızın ilk kadın şoförü Hülya hanım, kendisinden çok memnunuz. İlk çalışmaya başladığında insanlara tuhaf gelmişti şimdi herkes alıştı. Hülya hanımın müşterisi bizden daha fazla insanlar onu daha çok tercih ediyor” şeklinde konuştu.

 

Bursa'da o ilçenin tek kadın şoförü