#

Bursa

Bursa’da okullara giren hırsızlık çetesi çökertildi

Bursa’da 20 günde aynı okula 3 kez giren hırsızlık çetesi yakayı ele verdi. Şüpheli şahısların aynı bölgede 4 farklı okul ve bir camiden de hırsızlık yaptıkları belirlendi. Şüpheli şahıslar okullardan elektronik eşya çalarken kameralara yakalandı.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde Bursa Anadolu Kız Lisesi’ne 20 gün içinde 3 kez giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler elektronik eşya çaldı. Aynı şüpheliler Alipaşa Mahallesi’ndeki Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi, Küplüpınar Mahallesi’ndeki Şerife Balcı Özel Eğitim Anaokulu ile Yıldırım ilçesi Namazgah Mahallesi’ndeki  Gıyasettin Bingöl İlköğretim Okulu’na da girerek okullara ait akıllı tahta, LCD televizyon ve çok sayıda dizüstü bilgisayar çaldı.

Zanlıların hırsızlık anları okulların güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Ardı ardına gelen hırsızlık ihbarları üzerine harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği aynı güzergahtaki okulların ve zanlıların kaçış güzergahı üzerindeki tüm kamera görüntülerini incelemeye aldı. Ekipler görüntülerden zanlıların Namazgah Mahallesi Namazgah Camisine de girip hırsızlık yaptıklarını belirledi.

Yapılan teknik takip ve detaylı araştırma neticesinde olayın şüphelileri olarak Y.C (21) U.E.G (21) ve S.B (32) isimli şahıslar tespit edilerek yakalandı.
Okullardan çalınan 2 akıllı tahta LCD televizyon, 2 adet laptop bilgisayar, 4 adet elektro gitar, 1 adet trompet ile camide meydana gelen hırsızlık olayında çalınan malzemeler bulunarak sahiplerine teslim edildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.