#

Bursa

Bursa’da seferler azaltıldı otobüslerde yoğunluk oluştu

Türkiye, artan vaka sayılarının önüne geçmek amacıyla 17 günlük tam kapanma sürecine girdi. Kısıtlamadan muaf olup işe gitmek isteyen vatandaşlar, özel araçlarının yanı sıra toplu ulaşım araçlarını kullanmaya devam ediyor.

Bursa’da tam kapanma sebebiyle toplu ulaşım araçlarında bir çok otobüs 17 gün boyunca kullanılmıyor. Kullanılan otobüslerin ise saatleri sınırlandırıldı seferler seyreltildi.

Vatandaşlar, işe gitmek için toplu ulaşım araçlarını kullanmak zorunda kalırken azaltılan sefer sayıları nedeniyle işlerine birden fazla aktarma yaparak ulaşabiliyorlar. Bunun yanı sıra özellikle sabah işe gidiş ve akşam iş çıkışı saatlerinde bazı otobüs seferlerinde yoğun insan kalabalığı oluşuyor.

Sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı toplu ulaşımda oluşan yoğun kalabalık görenleri ürkütse de sefer sayısının azlığı nedeniyle otobüse binmek zorunda kalınıyor. Bursa’da bir yolcu minibüsünde yaşanan yoğunluk ise kameralar tarafından görüntülendi. Bazı otobüs seferlerinde de sabah saatlerinde yoğunluk yaşanması sebebiyle BURULAŞ’ın sabah ve akşam seferlerine takviye yapılması istendi.