#

Bursa

Bursa’da silahlı saldırı! 2 ölü, 1 yaralı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Akademik Odalar Yerleşkesi (BAOB) girişinde silahlı çatışma yaşandı. Polis olduğu öğrenilen bir şahıs boşanma aşamasında olduğu eşi ve yanındaki adama kurşun yağdırdı. Olayda kurşunların hedefi olan 2 kişi hayatını kaybederken tesadüfen orada bulunan bir başka kadın ise kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı. Saldırı anı ise saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.

Bursa’da polis olduğu öğrenilen bir kişi  boşanma aşamasındaki eşini ve yanında bulunan adamı tabancayla başlarına ateş ederek öldürdü. Olay yerinde tesadüfen bulunan bir kadın ise tabancadan çıkan bir merminin kasığına isabet etmesi sonucu yaralandı. Silahlı saldırı sonrası zanlı polisler tarafından gözaltına alındı.

İddiaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliğinde görevli polis memuru Bilal A. boşanma aşamasındaki eşi Yasemin A. ile eşinin erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Yahya A. isimli kişiye kurşun yağdırdı. Açılan ateş sırasında tesadüfen olay yerinde bulunan Şeyma Ü. ise kasığından yaralandı.

Başına kurşun isabet edip ağır yaralanan Yahya A. ile Yasemin A. ambulansla kaldırıldıkları özel hastanede hayatlarını kaybetti.

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri olayın şüphelisi polis memuru Bilal A.’yı kullandığı suç aleti tabanca ile birlikte gözaltına aldı. Bilal A. polis otosuna bindirilip ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Olay yüzlerce kişinin geçtiği AVM ve otellerin de bulunduğu işlek bir cadde üzerinde meydana gelirken, polis ekipleri güvenlik şeridi ile olay yerini çembere aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.