#

Bursa

Bursa’da ‘Türkiye Kültür Yolu Festivali’ toplantısı

Bursa’da Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali bu yıl üçüncü durak olarak Bursa’da da gerçekleştirilecek. 1-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festival öncesinde toplantı düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ülkemizin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla 16 şehirde gerçekleştireceği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl üçüncü durağı Bursa olacak.

1-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festival öncesi Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’nin katılımlarıyla Merinos AKKM’de toplantı düzenlendi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde Bursa’da onlarca mekanda, yüzlerce sanatçının katılacağı, 9 gün sürecek festivalde konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar 300’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda bulunan, tarih ve kültür kenti Bursa, festival süresince binlerce kişiyi ağırlayacak.